butoie din polipropilena

butoi de vin

butoaie din polipropilena

butoaie din polipropilena

butoaie din polipropilena

butoaie din polipropilena

butoaie plastic

pret butoi polipropilena

butoaie din polipropilena

PUTINA

putina de varza

butoaie din plastic ecologic

Cum alegem cele mai bune butoaie de vin?

Conceptul butoaie din plastic în mentalitatea oamenilor este asociat cu un produs de slabă calitate care modifică calitățile lichidelor stocate, însă experiența noastră personală ne-a demonstrat contrariul.

             Povestea noastră a început cu schimbarea butoaielor din lemn ale bunicii, cu unele din polipropilenă ecologică. Să nu credeți că ne-a fost ușor să o convingem pe bătrânica noastră, în vârstă de 86 de ani, să-și schimbe flota de butoaie și putini….Am început treptat procesul de convingere. Inițial, i-am confecționat o putină multifuncțională, ce cântărește numai 20kg, pe care a folosit-o la depozitarea strugurilor storși, putină dotată cu separator de coji și sâmburi. A fost extrem de încântată întrucât a scăpat de manevrarea recipientului său mare și greu, pentru spălarea și așezarea căruia, trebuia să apeleze la ajutorul vecinilor.

               Misiune îndeplinită!!! Am reușit să o convingem. De aici, și până la momentul în care a renunțat și la butoaiele din lemn de dud, nu a mai fost decât un pas. În prezent, crama bunicii este o cramă eco. Vinul se păstrează în condiții deosebite, echivalente păstrării în sticle sau recipiente din inox; nu mai este necesară tratarea acestuia cu substanțe chimice astfel cum se procedează în general pentru prevenirea pierderii calității prin acrirea produsului.

Comanda aici Butoaie vin din Polipropilena ecologica

butoaie plastic

pret butoi polipropilena